Tapety do dětského pokoje - nápady a inspirace pro kreativní prostor

Apr, 4 2024

Tapeta je skvělý způsob, jak přidat extra lesk do každé místnosti. Může být použita v ložnici, obývacím pokoji, a dokonce i v koupelně. Avšak jedním z nejpopulárnějších míst pro tapetování je rozhodně dětský pokoj. Důvodem, proč jsou dětské pokoje tak populární, je, že to dětem dává šanci objevit svou představivost a kreativitu. Tapetu lze také použít jako způsob, jak seznámit děti s různými kulturami a prostředím. Existuje mnoho možností tapet pro děti, jako jsou zvířata, stromy, květiny, a dokonce i postavy z kreslených filmů. Podívejte se, co bude nejvhodnější do pokoje vašeho dítěte!

Tapety do dětského pokoje - jaký materiál bude nejlepší?

Existuje mnoho vzorů tapet, ale než si vyberete jednu do pokoje vašeho dítěte, měli byste zvážit, jaký materiál tapety bude nejlépe odpovídat interiéru. Je třeba vzít v úvahu několik faktorů, ale nejdůležitějším z nich bude bezpečnost vašeho dítěte. V jeho pokoji - stejně jako v každém jiném - by měla být použita tapeta, která je tištěna na vysoce kvalitním materiálu, bezpečném pro zdraví (neobsahujícím žádné škodlivé látky). Dalším aspektem je vzhled zdi - jsou tapety, které lze lepit pouze na rovné stěny, takže pokud máte na zdi texturu, nebo nerovnosti, bude nutné investovat do tapety, která je zakryje. Poradíme vám, jaké materiály tapet budou nejvhodnější do dětského pokoje!

  • Samolepicí tapeta - nejjednodušší na instalaci, protože ji není třeba mazat lepidlem (jedná se o jednu velkou nálepku). Některé samolepicí tapety - jako např. ty, které můžete zakoupit v našem obchodě - lze také bez problémů odlepit od stěny bez jejího poškození. Existuje možnost její opětovného nalepení na jiné místo. Takový materiál je velmi odolný - neroztahuje se, nekrčí. Pokud dojde k znečištění, lze tapetu otřít vlhkým hadříkem.

samolepicí tapety

samolepicí tapety

  • Flizelinová tapeta je vynikající materiál na maskování nerovností stěny. Proto pokud máte v pokoji dítěte trochu vypouklou stěnu nebo s texturou, flizelina bude nejlepší. Její instalace je jednodušší než u standardních papírových tapet, protože lepidlo se nanáší pouze na stěnu.

Dětské tapety - nejpopulárnější vzory

Vzory mohou být skvělým způsobem, jak prolomit monotónnost obyčejného pokoje. Jsou také vynikajícím způsobem, jak přidat prostoru trochu osobnosti a stylu. Klíčem k úspěchu je najít ideální motiv pro výzdobu dětského pokoje, proto vám radíme, které vzory jsou nejčastěji králem v místnostech pro děti!

Tapety s motivem zvířat

Široký výběr tapet se zvířaty zajistí, že dětský pokoj bude vypadat fantasticky! Gepardi, ptáci, nebo motýli? Od světlých, jemných barev po ty výraznější, které silně zvýrazní stěnu. Najdete něco pro každý interiér, bez ohledu na věk dítěte a jeho preference.

Tapety do dětských pokojů

Tapety do dětských pokojů

Tapety do dětských pokojů

Tapety pro děti s motivem přírody

Fototapety pro děti s tématem přírody jsou skvělým způsobem, jak dodat dětskému pokoji barvy. Tyto abstraktní a zjednodušené projekty jistě potěší každé dítě. Motivy použité na těchto tapetách mají mnoho barev a vzorů, které budou děti zabavovat na mnoho hodin.

Plánujete nákup tapety do pokoje miminka? Vsadte na pastelové barvy a vybírejte mezi neutrálními motivy - tapety s obláčky, fototapety les a hory. V případě starších dětí sáhněte po silnějších barvách a vzorech - například tapety s kaktusy a fototapeta džungle. Nepochybně, každá tapeta bude mít pozitivní vliv na emoce dítěte.

Tapety do dětských pokojů

Tapety do dětských pokojů

Fototapety do pokoje dítěte s mapami a tapety vesmír

Fototapeta s mapou je skvělý způsob, jak děti zavést do široce pojaté tématiky světa. Je to také vynikající způsob, jak u dětí probudit vášeň pro geografii a poznávání různých míst. Tapety pro děti s vesmírnou tématikou lze využít jako uměleckou dekoraci prostoru pro děti. Velkou popularitou se těší tapety se sluneční soustavou, fototapety s astronauty, stejně jako ty, které zobrazují Mléčnou dráhu a nejkrásnější konstelace jako Orion a Pegas.

Tapety do dětských pokojů

Tapety do dětských pokojů

Tapety do dětských pokojů

Motivy zobrazující květiny

Ideální tapety do pokoje dívky! Odvážné nebo v jemnějších pastelových barvách. Nejpopulárnější jsou ty, které zobrazují růže a pivoňky, ale nabízíme také méně standardní řešení, jako jsou tapety se slunečnicemi, levandulí nebo magnoliemi. Pro odvážné jsou zde tapety v tmavších odstínech, například černé nebo námořnické modré, a také ty s tropickými motivy - květy strelitzie, hibiskusu a plumerie.

Tapety do dětských pokojů

Geometrické tapety a tapety v minimalistickém stylu

Díky geometrické tapetě můžete zajistit, že pokoj vašeho dítěte bude vypadat moderněji a stylově. Geometrické tapety jsou často používány v dětských pokojích, protože obsahují řadu atraktivních, opakujících se tvarů a vzorů - trojúhelníky, kruhy, hvězdičky. Mají také minimalistický styl, který je ideální pro dětské pokoje, protože neodvádí jejich pozornost od učení nebo hraní.

Tapety do dětských pokojů

Tapety ve vozidlech

Tapety s dopravními prostředky jsou určeny pro milovníky motorismu! Častěji se objevují v pokojích chlapců, ale i dívky si najdou odpovídající vzory a barvy. Auta, balóny, bagry, traktory, bagry - v našem obchodě najdete vše, co si vaše ratolest přeje.

Tapety do dětských pokojů

Dětský pokoj, odrážející jeho charakter a zájmy

Dětský pokoj je prostorem pro vyjádření sebe sama a místem, kde se dítě cítí nejvíce v bezpečí. Mělo by to být místo, kde se dítě může ztratit ve svých myšlenkách nebo uniknout před světem. Nejlepším způsobem, jak vytvořit takovou atmosféru, je vyzdobit pokoj oblíbenými věcmi, jako jsou hračky, plakáty a tapety.

Někteří rodiče to s dekoracemi přehánějí, ale je třeba mít na paměti, že děti rychle rostou, a tak se brzy přestanou zajímat o některé z těchto předmětů. Snažme se tedy, aby dekorace v dětském pokoji mohly růst společně s nimi. Vhodně zvolená dekorativní tapeta bude vynikajícím doplňkem dětského pokoje, který zůstane na mnoho let.

Další položky:

Moderní tapety do obývacího pokoje - nápady na okamžité oživení vašeho prostoru

Módní tapety jsou skvělým způsobem, jak zvýraznit stěnu, vytvořit ústřední bod v místnosti a jedinečné pozadí pro ostatní ozdoby.

Apr, 4 2024

Barvy v interiéru - tipy, jak je vybrat a kombinovat

Barvy mohou vyvolávat různé nálady a vytvářet v prostoru různou atmosféru, proto je důležité při zařizování místnosti pečlivě zvažovat barvy.

Apr, 4 2024

Dekorace do kuchyně - několik rychlých a snadných nápadů na moderní výzdobu

Chcete, aby vaše kuchyně vypadala dokonale? Hledáte nápady na dekorace pro svůj nový design? Zde je několik moderních dekorací, které ozvláštní design vaší kuchyně.

Apr, 4 2024
Vstupní mapa