Moderní tapety do obývacího pokoje - nápady na okamžité oživení vašeho prostoru

Apr, 4 2024
Moderní tapety do obývacího pokoje - nápady na okamžité oživení vašeho prostoru

Obývací pokoj je srdcem celého domu. Pro někoho je to prostor pro relaxaci a setkání s rodinou, pro jiné místo zábavy. Je dobré dodat tomuto interiéru trochu osobnosti díky unikátním dekoracím. Moderní tapeta je skvělým způsobem, jak zdůraznit stěnu, vytvořit centrální bod v místnosti a unikátní pozadí pro zbytek ozdob.

Pokud plánujete rekonstrukci, naše nabídka tapet a fototapet vás inspiruje k provedení originální metamorfózy v obývacím pokoji. Najdete zde mnoho různých vzorů a barev, které budou odpovídat každému stylu vašeho interiéru. Poradíme, čím byste se měli řídit při výběru tapety do obývacího pokoje a jaké vzory tapet jsou nyní v kurzu. Vytvořte výrazný bod ve vašem obývacím pokoji už dnes!

montaż fototapety krok po kroku

Nejpopulárnější tapety do obývacího pokoje - jaký vzor vybrat?

Výběr nejlepší tapety do obývacího pokoje není snadný úkol. Najít správný vzor vyžaduje prohlížení spousty inspirace. Existuje však několik tipů, kterými byste se měli řídit při výběru ideální tapety:

  • rozhodněte, zda má být tapeta v celém pokoji, nebo má zdůraznit jen jednu stěnu;
  • barevnost tapet by měla dobře ladit s barvami nábytku v obývacím pokoji;
  • vzor na tapetě by měl doplnit dekorace - avšak je třeba pamatovat na to, že musí být mezi nimi dostatečný kontrast, aby nepřetížil obývací pokoj;
  • podívejte se, kolik obrazů/dekorací máte na stěně - nekupujte tapetu, která od nich odvede pozornost;
  • pokud máte pochybnosti o kvalitě a motivu, je dobré objednat si vzorky tapet. Tímto způsobem budete moci ověřit kvalitu materiálu a zda se vzor hodí do vašeho prostoru.

nástěnné malby do obývacího pokoje

Rostlinné motivy na tapetách

Přivítejte přírodu dovnitř! S botanickými motivy rostlin se nemůžete splést, zeleň se v obývacím pokoji skvěle uplatní. Působí uklidňující na oko, vytváří klidný a optimistický prostor. Nejmodernější tapety jsou ty s exotickými listy, květy a nádherně prezentující se murály s krajinou. Tapety s přírodními motivy udrží v obývacím pokoji čerstvý a moderní vzhled.

Elegantní tapety ve vintage stylu

Tapety inspirované vintage stylem budou skvělým způsobem, jak přidat trochu klasické estetiky do designu obývacího pokoje. Definitivně se lépe uplatní ve velkých obývacích pokojích, vytvářející odvážné pozadí pro nábytek a dekorace. Díky nadčasovým vzorům lze do interiéru zavést jinou paletu barev, přidat trochu elegance a skvěle ho oživit.

jak nalepit fototapetu na zeď

Tapety ve minimalistickém stylu

Elegantní minimalistická tapeta je populární mezi těmi, kteří si přejí zachovat jednoduchost. Minimalistické motivy na tapetách jsou často ve světlých barvách a stávají se ideálním pozadím pro dekorace - nábytek a doplňky. Takový doplněk do obývacího pokoje ho rozjasní a opticky zvětší.

Moderní geometrické tapety

Designerské tapety jsou trendem, který nevyhasíná! Tapety s geometrickým motivem jsou jednoduché, opakující se a symetrické vzory, které dodávají moderní vzhled vnitřním stěnám. Mohou vypadat elegantně, zábavně nebo klasicky. Krásné, čisté, jemné nebo v živých barvách vzory přitahují pohled v obývacím pokoji.

nástěnné malby do obývacího pokoje

Tapeta pro malý obývací pokoj - který vzor tapety zvětší místnost?

A co s malým obývacím pokojem? Aby malý obývací pokoj vypadal dobře s tapetou, je třeba ji správně vybrat. Prostorný vzhled v obývacím pokoji dodají tapety ve světlých barvách a s jemným vzorem. Nedoporučujeme používat tapety s intenzivními barvami, aby se nepřetížil prostor. Stojí za to zvážit jednoduchý klasický design, například geometrické vzory nebo jemné květy, aby se interiéru dodalo trochu originality. Při rozhodování o použití velkých vzorů v obývacím pokoji doporučujeme instalovat je pouze na jedné stěně jako pozadí.

Pamatujte! Protože obývací pokoj bude pravděpodobně jedním z nejčastěji používaných místností ve vašem domě, vyberte něco, s čím se vám bude pohodlně žít a co se vám bude líbit po dlouhou dobu. Správná nástěnná tapeta do obývacího pokoje je taková, která bude odpovídat vašemu vkusu, ale také taková, která se osvědčí z praktického hlediska. Vyberte materiál tapety, který bude snadný na instalaci, snadno se čistí a zároveň dodá vašemu prostoru estetický vzhled, ať už jde o botanické, geometrické nebo vintage motivy.

Další položky:

Tapety do dětského pokoje - nápady a inspirace pro kreativní prostor

Tapety jsou skvělým způsobem, jak dodat každé místnosti šmrnc. Jedním z nejoblíbenějších míst pro tapetování je dětský pokoj. Proč? Protože skvěle rozvíjí dětskou fantazii a kreativitu!

Apr, 4 2024

Barvy v interiéru - tipy, jak je vybrat a kombinovat

Barvy mohou vyvolávat různé nálady a vytvářet v prostoru různou atmosféru, proto je důležité při zařizování místnosti pečlivě zvažovat barvy.

Apr, 4 2024

Dekorace do kuchyně - několik rychlých a snadných nápadů na moderní výzdobu

Chcete, aby vaše kuchyně vypadala dokonale? Hledáte nápady na dekorace pro svůj nový design? Zde je několik moderních dekorací, které ozvláštní design vaší kuchyně.

Apr, 4 2024
Vstupní mapa